Pot ob žici

Novice

Telovadi z nami - ujemi zmaja in osvoji nagrado


V okviru 65. Pohoda - Pot ob žici 2023 bodo na petih otokih športa, in sicer Jurčkova, Livada, Malči Beličeve, Murgle, Glinščica, trenerji za pohodnike pripravili gibalne izzive, ki so del akcije Telovadi z nami - ujemi zmaja in osvoji nagrado.

Namen akcije je spodbuditi Ljubljančane k redni gibalni dejavnosti, s katero lahko izboljšajo svojo telesno zmogljivost in počutje. Udeleženci Pohoda bodo na otokih športa pri vaditeljih prejeli osebno kartico Telovadi z nami, opravili gibalni izziv in si pridobili žig. Na Pohodu bodo lahko zbrali tri žige, ostale pa na brezplačni skupinski vadbi, ki jo MOL – Oddelek za šport organizira na tridesetih otokih športa, trim otokih, večnamenskih igriščih ter Dnevnih centrih za starejše po celi Ljubljani.
Z zbranimi 12 žigi si bodo lahko pri-telovadili T-shirt majico Ljubljana je šport.


Izzivi podrobno:
1. Izziv – Trim otok Jurčkova: Test za ustrezno gibljivost mišic nog in trupa (Predklon stoje ali sede)
2. Izziv – Trim otok Livada: Test za moč stabilizatorjev trupa (Opora na rokah)
3. Izziv – Trim otok Malči Beličeve: Test za kakovost izvajanja gibalnega vzorca počepov (Prilagojen FMS počep)
4. Izziv – Otok športa Murgle: Test za kakovost izvajanja gibalnega vzorca sklec (FMS skleca)
5. Izziv – Otok športa Glinščica: Test za vzdržljivost v moči trupa (Delni upogib trupa) in največjo splošno moč (Stisk pesti - dinamometer). Lokacije in urniki telovadbe v sklopu projekta Telovadi z nami: https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/sport-v-ljubljani/brezplacna-telovadba-na-prostem/