Pot ob žici

Novice

Tehnična navodila v Teku trojk za ŠOLE

Tehnična navodila (pozorno preberite):

  1. Šola, ki sodeluje s svojimi trojkami na 66. Pohodu Ljubljana 2024, prejme vrečko s startnimi številkami in čipi.
  2. Startne številke s čipi morajo tekmovalci nositi ves čas tekmovanja pripete na prsih.
  3. Trojka mora celotno traso (od starta do cilja) preteči skupaj, nepopolnih trojk žal ne moremo upoštevati in jih ne bomo objavljali med rezultati. Zato je bolje v cilj priteči počasneje.
  4. Prevzem startnih številk in čipov bo:
    • v četrtek, 9. maja in petek, 10. maja, od 13. do 19. ure, na Kongresnem trgu (pri Sidru)
    • v soboto, 11. maja, med 7.00 in 8.00 na Kongresnem trgu (pri spomeniku sprave).
    Vsaka trojka bo ob dvigu startne številke dobila tri (3) čipe za enkratno uporabo (na številki).
  5. Startno - ciljni prostor, čas starta in trasa teka: start teka trojk na 3 km bo pri OŠ Oskar Kovačič na Galjevici, Ob dolenjski železnici 48, ob 9. uri za SŠ, ob 9.10 za OŠ in ob 9.20 za profesorje, cilj pa na Kongresnem trgu. Trasa je objavljena.
  6. Prevoz na start teka trojk na 3 km: Prevoz tekmovalcev za tek trojk na 3 km do Galjevice bo organiziran z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa. Odhod zadnjega avtobusa bo ob 8. uri s postajališča Drama na Slovenski cesti v smeri proti Trnovemu.
  7. Oblačila: Tekmovalci in tekmovalke bodo na startu oddali trenirke v vreče, ki bodo prepeljane v garderobni šotor na Kongresnem trgu (pri spomeniku sprave). Za trenirke, oddane na startu, organizator ne jamči.
  8. Na trasi bodo kontrolne točke, na katerih bodo sodniki spremljali in beležili vrstni red tekmovalcev in upoštevanje teka po predpisani trasi.
  9. Spremljanje tekmovalcev s kolesi je strogo prepovedano. Vsako kršenje bomo kaznovali z diskvalifikacijo.
  10. Po prihodu v cilj bodo imele trojke na razpolago okrepčila. Okrepčevalnica z vodo in z okrepčili bo postavljena na Slovenski cesti.
  11. Medicinska služba bo delovala na cilju.
  12. Razglasitev rezultatov: Razglasitev in podelitev priznanj prvim trem ekipam bo takoj ob prihodu v cilj na Kongresnem trgu, zato morajo ekipe počakati na posebnem prostoru. Vse ekipe prejmejo spominske majice 66. Pohoda Ljubljana 2024.
  13. Pritožbena komisija: Bo delovala na dan tekmovanja v cilju na Kongresnem trgu med 9.30 in 13.00. Pritožbena komisija sprejema samo pisne pritožbe, s kavcijo v višini 40 €, ki se zadrži, če je pritožba zavrnjena. Pisno pritožbo je treba vložiti v 30 minutah po uradni objavi rezultatov. Odločitev pritožbene komisije je dokončna. Na to odločitev ne obstaja nadaljna pravica do pritožbe.
  14. Neuradni rezultati bodo izobešeni na oglasni tabli na Kongresnem trgu. Uradni rezultati bodo na razpolago takoj po tekmovanju na tej spletni strani.
  15. Vsem udeležencem in udeleženkam 66. Pohoda Ljubljana 2024 želimo veliko uspeha, zadovoljstva in užitkov, z našo željo po udeležbi na Šolskih tekih 28. Ljubljanskega maratona (19.10.2024) in naslednjem 67. Pohodu Ljubljana 2025 (predvidoma 8. do 10.5.2025).

Organizacijski odbor
66. Pohoda Ljubljana 2024