Pot ob žici

Novice

Mobilna aplikacija in stacionarni žigi

Za vse, ki obiskujete traso Poti ob žici tudi med letom, sta na voljo dve možnosti beleženja žigov:
- s pomočjo mobilne aplikacije - Pot ob žici,
- žigosanje kartončka na stacionarnih žigih.

Mobilna aplikacija omogoča enostavno beleženje kontrolnih točk brez kontrolnega kartončka. Aplikacija vsebuje kontrolne točke (kjer skenirate QR kodo posamezne kontrolne točke), evidenco že prehojenih poti, opis POT-i in GPS zemljevid.
Aplikacijo lahko naložite na telefon z operacijskim sistemom Android (npr Samsung) ali na telefone z operacijskim sistemom IOS (Apple). Če v napravi vklopite lokacijo, skeniranje QR kode ne bo potrebno, saj bo telefon sam zaznal lokacijo posamezne kontrolne točke in vam jo odkljukal.

Stacionarni žigi so postavljeni na traso POT-i. Žig je nameščen tudi na Golovcu. Vse lokacije žigov najdete na tej povezavi.
OPOZORILO! Ob oz. na žigu ni nameščene blazinice za žigosanje, zato jo je treba imeti s seboj.

Pot v obeh primerih lahko prehodite v eni ali več etapah. Kje boste začeli, ni določeno. Začnete lahko tam, kjer vam najbolj ustreza. Vaša naloga je, da zberete vseh devet kontrolnih žigov.
Žige lahko zbirate s pomočjo naložene aplikacije, po kolajno pa pridete na TIMING Ljubljana, društvo za izvedbo športnih programov, na Staničevi 41, 3. nadstropje, med uradnimi urami vsak delovnik med 8.00 in 15.00.