Pot ob žici

Novice

Na poti ob žici vnovič Amnesty International

Na prireditvi Pot ob žici bo na več točkah vnovič navzoča Amnesty International Slovenije, ki bo na stojnicah na Kosezah, Livadi, Fužinah in v središču mesta pohodnikom in pohodnicam prikazala, kako se lahko sami učijo o človekovih pravicah - in so tako bolje opremljeni za vsakdan.

Učenje človekovih pravic je pomembna dejavnost Amnesty, ki jo izvajajo v sodelovanju z izobraževalnimi ustanovami, v okviru Akademije Amnesty pa pripravljajo tudi izobraževalne vsebine, vključno s spletnimi tečaji, za samostojno učenje.

Spletni tečaji v slovenščini o različnih vidikih človekovih pravic (od protesta do svobode izražanja) so novost v Sloveniji, na voljo so brezplačno, z njihovim uspešnim opravljanjem pa pridobite certifikat. Prav pridejo mladim za potrebe šolanja, pa tudi profesionalcem (aktivnim v pedagoškem svetu, novinarstvu, akademskem raziskovanju …).

Ekipe Amnesty bodo s pomočjo spletnih kvizov na kontrolnih točkah predstavljale možnosti, da se mimogrede naučite kaj o svojih pravicah – z informacijami pa bodo opremili tudi tiste, ki niso vešči spleta.

Več na: www.akademija-amnesty.si

Foto: Slovenska Amnesty na Poti ob žici 2019.