Pot ob žici

Novice

Pridružite se nam na majskem pohodu okoli Ljubljane

Hoja je osnovna gibalna dejavnost in tudi med Slovenci najbolj priljubljena oblika gibanja. Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije bi morali odrasli tedensko opraviti 150 minut zmerno intenzivne telesne dejavnosti ali 75 minut visoko intenzivne telesne dejavnosti. A tudi če tega ne zmorete, naj vas potolažimo: vsaka hoja koristi zdravju, saj poživlja kri, krepi srce, deluje proti stresu, možnosti za poškodbe pa skoraj ni.

V Ljubljani imamo skoraj neomejene možnosti za hojo oziroma pohode: bolj razgibane so poti na Golovec, Ljubljanski grad, Rožnik, Šmarno goro, Rašico, najvišje pa na Janče, med pretežno ravninske pa sodi Pot ob žici, ki je množično obiskana na soboto, najbližjo ljubljanskemu mestnemu prazniku, to je 9. maju. Letos bo to v soboto, 11. maja, ko se boste skupinsko ali samostojno rekreativno lahko odpravili po peščeni poti, ki je nekoč vodila okoli mesta. Že dan ali dva prej pa se bodo na del iste poti odpravili predšolski otroci ter osnovnošolci in dijaki.

Razpisi so za pohodnike objavljeni, prijavnine ne bo, prijavili pa se boste na eni izmed vstopnih točk, kjer vas bodo čakali s kartončki za zbiranje žigov.